Βιογραφικό

Εκπαιδευτικός | Συνθέτης | Στιχουργός | Μουσικός | Παραγωγός Τηλεόρασης | Σκηνοθέτης | Συγγραφέας | Δημιουργός

Η Λία Κάσιου γράφει, σκηνοθετεί, ντύνει με μουσική και τραγούδια δικά της τις τηλεοπτικές, εκπαιδευτικές εκπομπές για παιδιά στην τηλεόραση εδώ και 30 χρόνια στην Κύπρο.

Μεγαλώνοντας σε μια μουσικόφιλη οικογένεια και σε ένα περιβάλλον γεμάτο παιδιά, λόγω του νηπιαγωγείου της μαμάς της στη Λάρνακα, καλλιεργήθηκε αναπόφευκτα η αγάπη της για τα παιδιά και η ανάγκη της να προσφέρει στον τομέα της εκπαίδευσης και της δημιουργικής ανάπτυξης. Στην ηλικία των 16, πήρε το πτυχίο της στο πιάνο. Συνέχισε με μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα ακολουθούσε επίσης τον κλάδο της Νομικής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, συνέχισε τις σπουδές της στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Αμέσως μετά, άνοιξε το δικό της μουσικό νηπιαγωγείο στη Λευκωσία, το νηπιαγωγείο “Butterflies”, ένα σχολείο γεμάτο μουσική, χρώματα, φαντασία, χαρά και μάθηση, που φιλοξένησε και καλλιέργησε εκατοντάδες παιδιά στα 35 χρόνια λειτουργίας του. Ταυτόχρονα, έγραφε και συνεχίζει να γράφει τραγούδια, σενάρια, παραμύθια, κουκλοθέατρα τόσο για το σχολείο όσο και για την τηλεόραση. Δικά της βιβλία κυκλοφόρησαν, όπως ποιητικές συλλογές για όλες τις εποχές και την ύλη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ως παιδαγωγός, παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Κύπρο και στο Ισραήλ.

Συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στο τμήμα τηλεόρασης για τις εκπομπές Η παρέα μας και Η Παιγνιδούπολη και με την ΕΡΤ για την παιδική εκπομπή Τσιγκολελέτα. Συνέχισε ως σκηνοθέτης τηλεόρασης, παραγωγός, συνθέτης και δημιουργός, με δικές της μουσικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκπομπές στο ΡΙΚ, στο κανάλι Ο ΛΟΓΟΣ, όπου είχε αναλάβει την παιδική ζώνη, και στο ΣΙΓΜΑ.

Εδώ και 6 χρόνια, κάνει την παιδική εκπομπή Ποπκόρν Παίζω και Μαθαίνω στο Κρατικό κανάλι.

Με χαρά, μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, μοιράζεται τα τραγούδια της και άλλα πολλά με τα παιδιά.

Καλή ακρόαση.

Δικές της εκπομπές είναι:

Γέλα Χαμογέλα (4 χρ.)
Είναι χαμόγελα (2 χρ.)
Παλαμάκια (4 χρ.)
Και τι καλά (1 χρ.)
Αυτός, Εσύ κι Εγώ (1χρ.)
Μαγοιρεύματα-Μαγειρέματα (1 χρ.)
Ποπκόρν Παίζω και Μαθαίνω (6χρ. μέχρι σήμερα)

Παιδικά Χαμόγελα (6 χρ.)
Fantasy Club (1 χρ.)
Αγκαλιά του Θεού (2 χρ.)
Αγάπης Προσευχή (1 χρ.)

ΑλφαΒήτα (2 χρ.)
Με το Ν και με το Σ (2 χρ.).

Song of the month